Sarımsağı soyup buzluğa atanlar yaşadı! Her bir dişi antibiyotik gibi, tazesini unutun Posted on 19 Ağustos 2024 by Seher Alp Sofralarımızdan eksik olmayan taze sarımsak birçok yemekte, salatada ve diğer tariflerde kullanılıyor. Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak konusunda yapılan araştırma sonuçları mutfak alışkanlıklarınızı değiştirebilir. Araştırmacılar, dondurulmuş sarımsağın tazesinden daha sağlıklı olduğunu belirtti. Dondurma işlemi, sarımsakların besin değerinin daha fazla korunmasını sağlıyor. İçinde barındırdığı antioksidanlar, mineraller ve vitaminler kalıcı oluyor. Satın alınan taze sarımsakların belirli bir kullanım ömrü olabilir. Ancak dondurduğunuzda haftalarca daha sağlıklısını tüketebilirsiniz. Bozulmadan kullanmak istiyorsanız sarımsakları dondurmayı deneyin. Dondurulmuş sarımsak, güçlü antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu, enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve hastalıklara karşı korunmayı destekler. Sarımsakta bulunan allicin ve diğer bileşenler, vücutta iltihaplanmayı azaltıcı etkiler gösterebilir. Eklem iltihaplanmaları ve diğer enflamatuar rahatsızlıkların için faydalı olabilir. Düzenli dondurulmuş sarımsak tüketimi kalp hastalıkları riskini azaltmada yardımcı olabilir. Çalışmalar, sarımsakta bulunan bileşenlerin belirli kanser türlerine karşı koruyucu etkiler gösterebileceğini öne sürmektedir. Özellikle mide ve kolon kanseri riskini azaltmada faydalı olabilir. Dilimlenmiş, kıyılmış veya püre haline getirilmiş sarımsağı dondurucuya uygun kaplar veya buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz. Sarımsağı dondurduktan sonra, yemeklerinize eklemek istediğinizde kolayca kullanabilirsiniz. Dondurulmuş sarımsak yemek hazırlama sürenizi kısaltır. Büyük miktarlarda sarımsağı dondurup, gerektiğinde kullanarak hem paradan tasarruf sağlar hem de atıkları azaltırsınız. Sarımsakların bozulmaması için az miktarlarda dondurmak daha uygundur. Böylece her defasında taze sarımsak kullanabilirsiniz. Dondurulmuş sarımsağı yaz salatalarına lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Salatalık ve zeytinyağıyla birlikte kullanılabilir. Et veya sebze yemekleri için tercih edebilirsiniz. Ayrıca soğuk mezeler için de kullanabilirsiniz.
sağlık Her şeyin başladığı yer kreş mi? Daha 2 yaşında: Önce kustu, sonra hareket edemedi Seher Alp 3 Aralık 2024 2 min 0 Henüz 2 yaşındaydı, kreşten eve döndüğü bir akşam kusmaya başladı. 4 gün boyunca kusan küçük…
sağlık Kalp krizinde en önemli faktör beslenme mi? Uzmanlar anlatıyor… İşte bilimsel araştırmalar… Seher Alp 3 Aralık 2024 3 min 0 Kalp krizi, dünya genelinde en yaygın ölüm nedenlerinden biri olarak kabul edilmekte. Kalp sağlığını etkileyen…
sağlık DSÖ, M çiçeği virüsüne karşı “LC16m8 aşısını” onayladı Seher Alp 27 Kasım 2024 2 min 0 DSÖ, M çiçeği virüsüne karşı "LC16m8 aşısını" onayladı